De mensen achter Humanitas: Diana Twigt

1. Wie ben je en hoe is je thuissituatie?

Mijn naam is Diana Twigt. Ik ben 46 jaar. Ik ben getrouwd, heb een zoon van 16 jaar en een dochter van 15 jaar en ik woon in Capelle aan den IJssel.

2. Wat doe je bij Humanitas?

Ik ben secretaresse van de Raad van Bestuur. Daarnaast bied ik de Centrale Cliëntenraad, de Klachtencommissie en de Cliëntvertrouwenspersonen administratieve ondersteuning.

3. Hoe lang werk je voor Humanitas en wat is je geschiedenis?

Na jarenlang bij een makelaarskantoor werkzaam te zijn geweest, begon ik in oktober 2009 bij Humanitas als secretaresse voor het toenmalig lid van de Raad van Bestuur, Gijs Kempen aan de Pieter de Hoochweg in Rotterdam.

Wat een mooi pand, met o.a. het trappenhuis en de grote zaal en wat voelde ik mij snel thuis bij de ‘Humanitas-familie’. In de zomer van 2010 verhuisden Emmy Verdoes en ik met Gijs Kempen mee van de Pieter de Hoochweg naar Akropolis waar toenmalig lid Raad van Bestuur Rob van Damme en mijn collega-secretaresse Linda Bruins ons een warm welkom gaven. Ook op deze levendige locatie, met leuke collega’s had ik al gauw mijn draai gevonden. Inmiddels ben ik werkzaam voor de bestuurders Gijsbert van Herk en Ellis Kastelein en ik hoop dit werk nog lang met veel plezier te mogen doen!

4. Hoe zijn de afgelopen corona-maanden voor jou verlopen en hoe heb jij het ervaren?

In het begin van de corona-periode heb ik voornamelijk vanuit huis gewerkt. Het viel mij op hoe snel alles m.b.t. bijvoorbeeld IT voor iedereen geregeld was. Daarnaast was ik ineens lerares voor de kinderen, maar tegelijkertijd ervaar je ook dat je meer tijd met elkaar doorbrengt.

Veel respect heb ik voor mijn collega’s die op de afdelingen werken. In de beginperiode kreeg ik een telefoontje van een collega uit de zorg die bang was om te gaan werken, om wat ze aan zou treffen bij besmette cliënten. Dat kon ik mij zó goed voorstellen, het liet ook mij niet koud. Hoe die collega’s de boel draaiende hebben gehouden in deze hectische en emotionele tijd, daar neem ik echt mijn petje voor af. Ook hebben de hartverwarmende initiatieven van externe bedrijven, families van bewoners, etc. veel indruk op mij gemaakt.

5. Hoe zie, je na de afgelopen maanden te hebben meegemaakt, de toekomst voor Humanitas en in het algemeen?

Ik hoop dat er geen tweede corona-golf komt en dat we zowel bij Humanitas als in de hele samenleving weer terug kunnen naar ‘normaal’.

6. Heb je een boodschap voor je collega’s bij Humanitas?

Zorg niet alleen goed voor anderen, maar ook voor jezelf. Probeer je ervaringen in deze coronatijd een plekje te geven. Trots op jullie! #samensterk

De mensen achter Humanitas: Diana Twigt

2 gedachten over “De mensen achter Humanitas: Diana Twigt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven