‘De Raamvertelling’ in De Steenplaat

Op 11 augustus jl. was er bij Humanitas in De Steenplaat in ‘het Koepeltje’ een bijzondere activiteit: ‘De Raamvertelling’. Twee groepjes bewoners, ‘s morgens vijf en ‘s middags vijf, kregen de gelegenheid om ‘hun verhaal’ te vertellen met een schilderij. Aanvankelijk was er best nog wel aarzeling en zeiden mensen al heel snel ‘nee’ en dat ze er niet zo’n zin in hadden. Maar de meeste sceptici zaten vijf minuten later al met een potlood in hun handen om hun verhaal in een kunststuk uit te drukken.

Van alle losse verhalen wordt een gezamenlijke raamvertelling gemaakt, als een soort glas-in-lood raam en deze wordt onderdeel van een mobiele tentoonstelling van de Stichting Participatie met Dementie. De tentoonstelling zal zeker ook de Steenplaat nog aandoen.

‘De Raamvertelling’ in De Steenplaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven