Stichting Humanitas op de radio bij KRO-NCRV Pointer

De opheffing van het bordeelverbod in 2000 heeft niet geleid tot een sector zonder misstanden, en de Wet regulering sekswerk (Wrs) is al ruim tien jaar in behandeling. Onderzoeksplatform Pointer van de KRO-NCRV zocht de afgelopen maanden uit hoe het vandaag de dag gesteld is met de positie van sekswerkers. Ze ontdekten, hoewel sekswerk een legaal beroep is, dat complexe regels en stigmatisering het sekswerkers steeds moeilijk maakt en hen kwetsbaar maakt.

Zondag 2 januari zonden zij op NPO1 een live radiospecial uit over het onderwerp waarbij, naast een sekswerker en een onderzoeker, onze collega Anke van den Dries werd uitgenodigd om mee te praten. Anke is sociaal werker bij het Expertisecentrum Seksualiteit Sekswerk en Mensenhandel van Stichting Humanitas.

Luister de aflevering hier terug: https://www.nporadio1.nl/uitzendingen/pointer/568f8bea-967a-4917-a1bb-f0ba7c10a4a5/2022-01-02-pointer-sekswerkers-special

Lees hier meer over dit onderzoeksdossier van Pointer: https://pointer.kro-ncrv.nl/onderzoeken/seksuele-uitbuiting/media

Schuiven naar boven