De mensen achter Humanitas: Jolanda Morf

1: Wie ben je en hoe is je thuissituatie?

Ik ben Jolanda Morf en ik woon samen met mijn man, mijn twee dochters van 18 en 21 en een Franse bulldog in Nesselande. In mijn vrije tijd wandel ik graag met de hond en ik loop twee keer per week hard bij loopgroep Nesselande.

2: Wat doe je bij Humanitas?

Ik werk in De Kristal als verpleegkundige bij de Paden. Daarnaast ben ik leerlingbegeleider, assessor, big supervisor en palliatiefverpleegkundige en doe ik nog vele andere dingen, wat mijn werk zo leuk maakt.

3: Hoe lang werk je voor Humanitas en wat is je geschiedenis?

Ik werk 13 jaar bij Humanitas. Ik ben in de extramurale zorg begonnen als niveau 2. Al snel heb ik de VIG (Verzorgende Individuele Gezondheidszorg) gedaan. Daarna ben ik niveau 4 gaan doen en heb ik mijn opleiding stagegelopen bij de Gerard Goosenflat, bij team ‘Langszij’, op de TO in De Evenaar en op het Korenvelden in De Evenaar. Daarna ben ik naar De Oosterwiek gegaan. Toen mijn opleiding klaar was ben ik op de derde gaan werken in De Evenaar, als verpleegkundige. Toen deze locatie ging sluiten heb ik daar nog een tijdje gewerkt, tot er nog maar een paar bewoners over waren. Toen ben ik gevraagd voor De Kristal en daar werk ik nu nog.

4: Hoe zijn de afgelopen corona-maanden voor jou verlopen en hoe heb je het ervaren?

Dit waren drukke maanden met veel stress, maar door ons sterke team hebben we ons er goed doorheen geslagen. Veel geregel, en veel verdriet. Een luisterend oor bieden en soms collega’s troosten. Maar mijn ervaring was dat we er deze tijd voor elkaar stonden als team. En dan zie je wat een eenheid we met zijn alle zijn.

5: Hoe zie je na de afgelopen maanden te hebben meegemaakt de toekomst, voor Humanitas en in het algemeen?

Ik denk dat we er sterker uitkomen dan we erin gingen. En dat de organisatie er weer bovenop komt. Als ik zie hoe iedereen keihard werkt, dan zijn we over een paar jaar weer een goed draaiende organisatie, waar ik hopelijk nog vele jaren met plezier mag werken.

6: Heb je een boodschap voor je collega’s bij Humanitas?

Blijf met elkaar in gesprek en geef elkaar complimenten aan het eind van de dienst. We zitten nu in zware tijden, maar als we met elkaar onze schouders eronder zetten dan moet het weer goedkomen.

De mensen achter Humanitas: Jolanda Morf

3 gedachten over “De mensen achter Humanitas: Jolanda Morf

 1. Leuk Jolanda,
  en zeker heel belangrijk om elkaar te complimenteren. Wat heeft Humanitas toppers in dienst… waar jij er natuurlijk één van bent!

  groetjes,

 2. Jolanda,een fijn mens,toegankelijk ,kijkt naar de mens i.p.v collega?

 3. Heel leuk om te lezen Jolanda. Wat heb jij een stappen gemaakt!
  Op naar nog meer samenwerking in de Kristal! 🙂

  Groetjes,
  Sandra

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven