De mensen achter Humanitas: Remco Holst

1: Wie ben je en hoe is je thuissituatie?

Hoi, ik ben Remco Holst, ik ben 34 jaar en woon samen met mijn vriend in Spijkenisse.

2: Wat doe je bij Humanitas?

Ik werk als verzorgende IG in de vaste nachtdienst bij De Leeuwenhoek.

3: Hoe lang werk je voor Humanitas en wat is je geschiedenis?

Ik werk 12,5 jaar voor Humanitas in vaste dienst, in De Leeuwenhoek. Ik werk hier in de vaste nachtdienst en doe dat met veel plezier. Daarvoor ook stage gelopen in Akropolis bij de activiteitenbegeleiding, maar de zorg trok mij toch meer en daarom ben ik de opleiding verzorgende IG gaan doen 12,5 jaar geleden.

4: Hoe zijn de afgelopen corona-maanden voor jou verlopen en hoe heb je het ervaren?

Na ongeveer twee weken nadat de corona was uitgebroken in De Leeuwenhoek ben ik zelf ziek geworden. Vrij snel was de uitslag bekend, ik werd positief getest. Hierbij kreeg ik een longontsteking en heb op het randje gehangen om opgenomen te worden in het ziekenhuis. Het was echt een hel waar ik doorheen ben gegaan. Na ongeveer anderhalve maand ben ik weer langzaam begonnen met werken en nu na vier maanden weer volledig op de werkvloer.

5: Hoe zie je na de afgelopen maanden te hebben meegemaakt de toekomst, voor Humanitas en in het algemeen?

Ik hoop dat de lege bedden die er momenteel zijn weer snel gevuld zullen zijn, maar door de negatieve publiciteit ben ik bang dat dit best lang zal gaan duren. Ook omdat naasten minder snel hun familieleden zullen laten opnemen door alle regels. Zeker door de bezoekregelingen.

6: Heb je een boodschap voor je collega’s bij Humanitas?

Voor al mijn collega’s, hoop ik dat zij vooral gezond mogen blijven en dat we dit mooie werk nog lang mogen blijven doen met elkaar!

De mensen achter Humanitas: Remco Holst

6 gedachten over “De mensen achter Humanitas: Remco Holst

 1. Hallo Remco

  Ik neem mijn petje voor je af. Ik hoop dat het nu goed gaat en dat je gezond mag blijven.
  Net als alle collega’s

  Groetjes Maaike
  Locatie IJsselburgh, Beverwaard

 2. Lieve Remco,
  Mocht ik ooit zover komen dat ik in verzorgingstehuis moet wonen, dan hoop ik dat ik verzorgende/verpleegkundigen om me heen mag hebben zoals jij. Lief, geduldig, hart voor bewoners en professioneel. Blijf wie je bent en hou hart voor de zorg. Ze hebben mensen zoals jij nodig?

 3. hallo Remco, wauw! Wees trots op jezelf, en ik weet zeker dat mijn vriendin dat ook is, op haar plekje in de hemel. Ik moest wel even lachen aan he teinde van dit interview waar je zegt dat je de bedden graag weer vol wilt hebben haha maar dat is een beetje flauw.

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven