De mensen achter Humanitas: Marian Coenders

1: Wie ben je en hoe is je thuissituatie?

Mijn naam is Marian Coenders, ik ben vrijwilliger in de Wende. Mijn leeftijd is 65 jaar, ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een zoon en en dochter. Ook heb ik een kleindochter. Ik woon in Rotterdam.

2: Wat doe je bij Humanitas?

Vrijwilligerswerk in de Wende. Ik ben gestart in toen nog De Evenaar, bij de wandelclub. Langzaam ben ik steeds meer gaan doen, zoals koffieschenken in de avond, activiteiten, zoals bingo en evenementen in de zaal. Nu doe ik voor zowel Humanitas als voor het CVD vrijwilligerswerk In de Wende, zoals gezegd.

3: Hoe lang werk je voor Humanitas en wat is je geschiedenis?

Het is nu ruim vijf jaar geleden dat ik startte als vrijwilliger.

4: Hoe zijn de afgelopen corona-maanden voor jou verlopen en hoe heb je het ervaren?

De Coronaperiode heb ik als heel stil ervaren. Hoewel ik me wel nuttig heb gemaakt. Zoals met het zoeken van sponsoren, om de bewoners of het personeel blij te maken. En dat is behoorlijk goed gegaan. Plantjes zijn er uitgedeeld, gratis patat voor iedereen en nog veel meer. Daarnaast heb ik hulp kunnen bieden door de waskarren en het vuilnis uit de lift te halen omdat het personeel tussendoor niet naar beneden mocht.

5: Hoe zie je na de afgelopen maanden te hebben meegemaakt de toekomst, voor Humanitas en in het algemeen?

Voor de toekomst hoop ik dat er steeds weer meer kan en dat we meer kunnen gaan organiseren.

6: Heb je een boodschap voor je collega’s bij Humanitas?

Kijk positief vooruit en… handen uit de mouwen. We kunnen het! Met z’n allen!

De mensen achter Humanitas: Marian Coenders
Schuiven naar boven