De mensen achter Humanitas: Ellen Ketting

1: Wie ben je en hoe is je thuissituatie?

Mijn naam is Ellen Ketting, ik ben 52 jaar, ik woon in Zwijndrecht en in het weekend in Nieuwendijk. Ik ben al een jaar aan het dubben om geheel de overstap naar Noord-Brabant te maken, maar ben er nog niet uit…

Ik heb een dochter van 22 en een zoon van 15. Sinds februari 2020 ben ik trotse oma van een geweldige kleinzoon.

2: Wat doe je bij Humanitas?

Ik ben manager van de Huishoudelijke Ondersteuning

3: Hoe lang werk je voor Humanitas en wat is je geschiedenis?

In 1987 ben ik als verzorgende in De Leeuwenhoek begonnen. Daar heb ik bijna 21 jaar gewerkt in verschillende functies. In 2008 heb ik de overstap naar een andere organisatie gemaakt. In deze organisatie heb ik verschillende ontmoetingsplaatsen opgezet voor migrantenouderen.

In 2010 ben ik weer naar Humanitas teruggekomen. Het bloed kruipt waar het niet kan gaan en het is net als bij een echte Feyenoorder (wat ik ook ben): Feyenoorder word je niet, Dat ben je! Zo heb ik dit ook bij Humanitas.

Ik heb toen eerst in Humanitas De Kleiweg gewerkt, waarna ik na twee jaar weer de overstap naar De Leeuwenhoek heb gemaakt. Vanaf 2016 tot heden ben ik manager Huishoudelijke Ondersteuning, een functie die ik met veel plezier uitoefen.

4: Hoe zijn de afgelopen Corona-maanden voor jou verlopen en hoe heb je het ervaren?

De afgelopen maanden waren heel intensief en ze hebben een enorme impact gehad. Voor zowel onze cliënten, als ook voor de medewerkers en hun dierbaren. Als medewerker wil je voor je cliënten blijven werken, maar je bent ook met het thuisfront bezig. Je partner en/of kind valt binnen een risicogroep, van jou wordt verwacht dat je blijft werken en dat wil je ook wel, maar… constant in een tweestrijd, waar doe ik goed aan? Ik kan mij daarom ook heel goed voorstellen dat dit ook psychisch een enorme klap heeft gegeven.

Gelukkig heeft Humanitas hier goede opvang voor, waarbij alle medewerkers terecht kunnen. Als manager, maar ook mijn teamleiders, Henny en Jurgen, kregen we vaak de vraag “wat moet ik doen?”. Ik vond en vind het ook heel moeilijk om hier het juiste antwoord op te geven. Voor je cliënten wil je dat de zorg gecontinueerd wordt, maar je wilt het ook niet op je geweten hebben dat één van jouw medewerkers besmet raakt of iemand binnen hun thuissituatie besmet. De gezondheid van onze medewerkers en cliënten staat op één! Gelukkig ben ik hier in goed overleg met de medewerkers zelf altijd nog goed uitgekomen.

Het is mooi om te zien dat onze dienstverlening is door blijven gaan. Hier ben ik ongelooflijk trots op! Er wordt wel eens gedacht dat het alleen om schoonmaak gaat, maar hulp bij het huishouden is veel meer dan dat. De sociale kant van onze dienstverlening is minstens zo belangrijk, zeker in deze tijd. Een deel van onze cliënten is sociaal geïsoleerd. Er zijn veel alleenstaanden. Onze cliënten vallen onder de kwetsbare groep die geadviseerd wordt zoveel mogelijk binnen te blijven. En die minder visite krijgt dan normaal. Onze medewerkers hebben een belangrijke signaalfunctie. Nu in tijden van Corona zijn deze aspecten nog veel belangrijker dan normaal. Ik heb enorme waardering voor al onze medewerkers en uiteraard voor alle zorgmedewerkers. Ze hebben zich dag en nacht onvermoeibaar ingezet om anderen te helpen en dat onder ongekende omstandigheden. Dat kan alleen maar doordat onze medewerkers bereid zijn om iedere dag weer de deur uit te gaan.

5: Hoe zie je na de afgelopen maanden te hebben meegemaakt de toekomst, voor Humanitas en in het algemeen?

Moeilijk om te zeggen, zolang de verspreiding van het coronavirus weer toeneemt is het constant inspelen op de maatregelen die genomen worden. Er wordt steeds meer over het virus bekend, waarop sommige maatregelen weer aangepast of teruggedraaid moeten worden etc.

Ik heb echter alle vertrouwen in ons Raad van Bestuur, in samenwerking met het crisisteam en coördinatieteams, om de zorg aan onze cliënten en medewerkers zo goed mogelijk voort te zetten in deze onzekere tijd!

6: Heb je een boodschap voor je collega’s bij Humanitas?

Zoals ik eerder heb aangegeven, ik heb enorm veel waardering en diepe respect voor iedereen! Alleen samen krijgen we corona onder controle!

De mensen achter Humanitas: Ellen Ketting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven