Basisschoolleerlingen op bezoek

Leerlingen van Basisschool Pantarijn kwamen maandag, door bemiddeling van JINC (Nomie en Sterre), op bezoek voor een ochtend bliksemstage bij Stichting Humanitas in Hannie Dekhuijzen. Al vroeg kwamen de jongeren (alle 28) aanlopen met docent en begeleiding.

Maar ze eerst even naar de tuin geleid, daar de beweegtoestellen laten uitproberen en uitgelegd dat bewegen belangrijk is… voor elke leeftijd. Uitleg over de moestuin die we in samenwerking met de Elisabethschool in onze tuin mogen hebben.

In samenwerking met dagbesteding de Vlinder en onze andere afdelingen, zijn de kinderen verdeeld en is ze uitgelegd dat ze vooral niet te druk moesten zijn. Een wonder geschiedde; op de betreffende afdeling veranderden deze jongeren in jonge mensen, met gepaste toon en houding.
Sommigen wat verlegen en anderen die niet terugdeinsden om een gesprek of spelletje op te pakken samen met bewoners.

Wat deden ze het goed en ook nog eens een betrokken docent, die de kinderen meenam in zijn ervaringen en ze ook wees op de dingen die hij zag en wilde delen. Aan het eind van de ochtend verzamelden we in restaurant Fröbel en daar werden ze weer kind en je zag dat de adrenaline eruit moest. Maar ze hadden genoten en heel belangrijk, ze hadden de bewoners GEZIEN en velen zouden dit wel elke dag willen doen.

Met een presentje van ons onder de arm gingen ze met een trotse docent tevreden weer naar school.

Dank je wel JINC en Basisschool de Pantarijn voor deze mooie ontmoeting.

Namens de afdeling Welzijn Hannie Dekhuijzen.

Schuiven naar boven