Mooie herdenkingen bij Stichting Humanitas

Er zijn de afgelopen tijd wat herdenkingen geweest bij Stichting Humanitas. Zoals bij Humanitas in De Wetering (Beverwaard) en in Akropolis (110-Morgen).

Afgelopen donderdag was er in De Wetering een herdenkingsdienst voor degenen die afgelopen jaar zijn overleden (foto boven). Dit onder leiding van geestelijk verzorger Anna Olthof. Met cellisten die prachtige muzikale ondersteuning gaven, mooie gedichten die werden voorgelezen en met rozen die van de ene naar de andere vaas werden gebracht tijdens het noemen van een naam.
Familie die deze bijeenkomst heeft bijgewoond vond het mooi en indrukwekkend. In De Wetering zijn deze herdenkingen ondertussen een traditie geworden.

Op dezelfde dag (Allerzielen) werd er in Akropolis stilgestaan bij de bewoners die in het achterliggende jaar zijn overleden (foto onder). Hun namen werden genoemd, er werden kaarsjes aangestoken, gedichten werden voorgelezen en er was mooi pianospel. Iedereen kreeg na afloop een herinneringsbal en een mooie bloem mee. Het was een indrukwekkende en mooie avond waarbij er herinneringen werden opgehaald en gedeeld met elkaar.

Schuiven naar boven