Werkbezoek wethouder Buijt bij Home-Start en Moeders van Rotterdam

Op 28 maart jl. bracht wethouder Zorg, Ouderen en Jeugdzorg Buijt in het kader van ‘Stevige Start‘ een werkbezoek aan Stichting Humanitas en Moeders van Rotterdam.

Tijdens dit werkbezoek ging hij onder andere in gesprek met moeders die ondersteuning hebben gekregen tijdens de zwangerschap; een moeder die begeleid is door een vrijwilliger via Home-Start en een moeder die begeleid is door een coach van Moeders van Rotterdam. Home-Start is een methodiek voor laagdrempelige, preventie ondersteuning tijdens de zwangerschap of bij de opvoeding van een jong kind. Vrijwilligers helpen bij alledaagse opvoedvragen en bij het vergroten van het sociale netwerk.

Moeders van Rotterdam biedt hulp aan zwangeren die problemen hebben op meerdere vlakken, zoals bijvoorbeeld financiën, (veilig) wonen, gezondheid en school of werk.

De wethouder ging in gesprek met de moeders over hun ervaringen met de ondersteuning, waar zij hulp bij nodig hadden en wat de steun voor hen betekend heeft. Met deze gesprekken schetsten de moeders een beeld van hun zorgen en wat het betekent om hierbij steun te krijgen. Bij het gesprek waren ook de begeleiders aanwezig (de coach van Moeders van Rotterdam en de vrijwilligers van Home-Start) om hun ervaringen toe te lichten.

Op de foto: Evita vertelt tijdens het bezoek van de wethouder (derde van rechts) over Home-Start.

Schuiven naar boven