Inspanningen De Leeuwenhoek m.b.t. het jaar van het Konijn

Het jaar 2023 is het Chinese Jaar van het Konijn. Deelnemers van kunstatelier De Leeuwenhoek van Roel Braams hebben het beeld van een konijn beschilderd. Het konijn is onderdeel van het Zodiac project. Overal in de stad duiken konijnen op, beschilderd door lokale kunstenaars.

Het konijn staat nu tentoongesteld in de Markthal in Rotterdam. Na 5 februari 2023 is het beeld te bekijken in het Timmerhuis, waarna het terugkomt naar De Leeuwenhoek van Stichting Humanitas Rotterdam aan de West-Kruiskade. Iedereen is welkom om het redelijk uit de kluiten gewassen kunstwerk te bekijken.

Wat is kunstatelier De Leeuwenhoek?
Om anderen enthousiast te krijgen voor schilderkunst vatte kunstenaar Roel Braams het plan op om een kunstatelier te beginnen in verpleeghuis De Leeuwenhoek, één van de vestingen van Stichting Humanitas in Rotterdam. Aanvankelijk was Roel in De Leeuwenhoek aangesteld als begeleider in de psychiatrische dagopvang.

Een aantal cliënten van de psychiatrische dagverzorging vaart er wel bij en krijgt op deze manier een levensvervulling. Met kunstuitingen bezig zijn, een extra toevoeging aan het bestaan. Mensen, die zelf nooit gewoon waren om te tekenen of schilderen, maken de mooiste kunstwerken, o.a. schilderijen, tekeningen, beschilderde panelen, schalen, maskers, borden en vazen. Dit alles resulteert in menselijk geluk: Eigenwaarde van de makers, maar ook geluk voor de bewoners, personeel en van bezoekers. Die kunnen genieten van de honderden kunstwerken die door het hele pand hangen of staan.

Bewoners van Humanitas De Leeuwenhoek kunnen gebruik maken van het kunstatelier. De andere groep deelnemers van het atelier zijn mensen uit de wijk. Alle deelnemers hebben een indicatie. Het zijn mensen met een psychiatrische achtergrond, niet aangeboren hersenletsel en mensen met dementie.

Het kunstatelier is gevestigd in het verpleeghuis De Leeuwenhoek aan de West-Kruiskade 54 in Rotterdam.
Wil je meer zien of lezen?

Kijk dan op: stichtinghumanitas.nl/kunstatelier of facebook.com/kunstatelierdeleeuwenhoek

Schuiven naar boven