De uitdaging in de wijkverpleging met betrekking tot plannen en roosteren

Op 2 november jl. namen manager Carla Piket en wijkverpleegkundigen Nanja Dassen en Sanne de Kwant deel aan de ‘Ronde Tafel Roostering in de wijk’, van stichting Het Potentieel Pakken (HPP). Het doel van deze dag was om kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen over hoe langere routes en diensten in de wijkverpleging mogelijk te maken.

Een kort verslagje van Sanne de Kwant:

Samen met verschillende thuiszorgorganisaties uit heel Nederland en de projectgroep van HPP gingen we in gesprek over de uitdaging in de wijkverpleging met betrekking tot planning en roostering van grote contracten. 

Samen met andere thuiszorgorganisaties zaten we aan ‘de ronde tafel’ en hebben de dag doorgebracht in verschillende groepen. Hierbijbespraken we uitdagingen over het plannen en roosteren in de wijk. Vervolgens hebben we feiten ingezien over elk team aan de hand van cijfers van planningen/roosters van elke organisatie. Daarna hebben we gezien wat er gebeurt als je de routes/planning om zou gooien en welke mogelijkheden er dan zijn in het rooster.

Daarbij is er natuurlijk ook gekeken naar of het rooster dan wel gezond is voor een medewerker en hoe je dit dan mogelijk kan maken als dit niet het geval lijkt te zijn. We hebben handvatten en tips gekregen bij hoe je als organisatie deze vorm van plannen/roosteren kan toepassen. Ook is er nog even tijd besteed aan het zo genaamde ‘planning=realisatie’. Hierbij hebben we bij andere thuiszorgorganisaties kunnen kijken hoe zij dit vormgeven en hoe zij de indicatie van de cliënt inzetten door bijvoorbeeld administratie, tijd, of evaluaties etc. standaard in te plannen in de route van de wijkverpleegkundigen. 

Het was een hele interessante en goedverzorgde dag met veel nieuwe inzichten en nieuwe opgedane kennis waar wij in de toekomst nog veel mee kunnen doen.

Schuiven naar boven