Gezellig op pad

We ontvingen een leuk verslagje van Home-Start Stichting Humanitas (Capelle) over een even zo leuk vrijwilligersuitje dat zij gisteren hadden.

Gisteren zijn we met een deel van de Home-Start vrijwilligers uit Capelle en Zuidplas op stap geweest. Natuurlijk om ze even in het zonnetje te zetten voor al hun inzet bij de gezinnen. Daar kunnen we ze niet vaak genoeg voor bedanken.

In de ochtend zijn we getrakteerd op een zeer interessante rondleiding door het Koormolengat. Een klein natuurgebied bij Zevenhuizen, normaal gesproken niet toegankelijk voor externen. Natuur- en vogelwacht Rotta biedt je echter wel de mogelijkheid om onder begeleiding dit gebied(je) te bezoeken. Ik was nog even bang dat de gids geen 2 uur kon vol praten, maar dit was geen enkel probleem. Enorm veel gehoord en geleerd. Heerlijk zo’n nuchtere kijk op de natuur en zijn ontwikkelingen. Voor iedereen een aanrader om hier een keertje te gaan kijken. In de maand juli geven ze hier overigens iedere vrijdagavond een rondleiding, dus kijk zeker even op de site van Rotta als je interesse hebt.

De ochtend hebben we afgesloten met een heerlijk kopje koffie en een broodje bij de Roerdomp, op het buitenterras. Het was heerlijk en enorm gezellig met de Home Start vrijwilligers. Ontmoeten, praten, kennis maken, een broodje en drankje. Een top ochtend!

Jaccobine Tukker-Hak
Coördinator Home-Start Capelle aan den IJssel en Zuidplas

Schuiven naar boven