Amber koos voor een opleiding bij Humanitas

Amber Hollaar is 21 jaar en woont in Maassluis. Wij vroegen haar meer te vertellen over haar opleiding via Stichting Humanitas.

Waarom heb je gekozen voor een opleiding bij Humanitas?
Ik meldde me aan voor de opleiding verpleegkunde. Al snel werd ik gebeld en ingelicht over de kans om de opleiding bij Humanitas te volgen. Dit klonk voor mij als een ontzettend leuke kans! Ik hou ervan om aan het werk te zijn en mijn hart ligt in de ouderenzorg; perfecte combinatie dus!

Waarom heb je gekozen voor deze opleiding, wat leer je, wat vind je leuk?
Ik heb na de HAVO twee verschillende opleidingen gedaan die uiteindelijk niet helemaal mijn ding bleken te zijn. Dit resulteerde in dat ik stopte met de opleidingen en ging werken tot het volgende schooljaar weer zou beginnen. Ik heb in de huishoudelijke hulp bij de Argos gewerkt. Door deze en mijn eerdere ervaring in de ouderenzorg en het omgaan met mensen ben ik tot de conclusie gekomen dat het worden van verpleegkundige altijd al in mij heeft gezeten, al wist ik dat zelf nog niet.

Ik leer veel over de bouw van het lichaam, verschillende ziektebeelden en de handelingen die in de praktijk uitgevoerd worden.

Dat laatste vind ik ontzettend leuk! Vooral omdat ik het nu kan toepassen tijdens mijn stage.

Hoe zie je jezelf over 2-3 jaar (na afronding van je opleiding)?
Na mijn opleiding zie ik mezelf werken in een verzorgingshuis. Ik ben er nog niet helemaal over uit of dit op een PG-afdeling of somatische afdeling zal zijn. Ik wil eerst de nodige kennis en ervaring opdoen en werken aan het bed als verpleegkundige. Later zou ik de switch willen maken naar coördinator van een afdeling.

Wat zou je tegen toekomstige studenten willen vertellen over deze opleiding en over Humanitas?
Als jij met je hoofd, handen, maar vooral met je hart zou willen werken en als je ervan houdt om de zorg van mensen op je te nemen, dan is de verpleegkunde opleiding echt iets voor jou!

In samenwerking met Humanitas is er een unieke kans om theorie en praktijk met elkaar te combineren. Mijn ervaring met Humanitas is dat er goede begeleiding is en dat wij als studenten ook écht worden gehoord. Bij vragen is er altijd goede en directe hulp aanwezig! Ik zou zeggen; pak deze kans!

Schuiven naar boven