Joost Zielstra nieuwe bestuursvoorzitter Stichting Humanitas

De Raad van Toezicht van Stichting Humanitas heeft Joost Zielstra (55) benoemd tot nieuwe bestuursvoorzitter als opvolger van Gijsbert van Herk. Joost zal per 1 augustus 2021 zijn werk bij Humanitas aanvangen.

Joost is al zijn hele werkzame leven actief in de (ouderen)zorg. Hij begon als verpleegkundige in het ziekenhuis en maakte op zijn vijfentwintigste de overstap naar de ouderenzorg. Hij is bijzonder goed ingevoerd in het Rotterdamse werkgebied van Humanitas en bekleedde eerder bestuursfuncties bij de zorgorganisaties de Vijverhof in Capelle aan den IJssel en momenteel bij Lelie Zorggroep en is dus goed ingevoerd in het Rotterdamse werkgebied van Humanitas.

Net als Gijsbert van Herk voor hem, is Joost vooral een verbinder en geen bestuurder die alleen vanachter zijn bureau werkzaam is. “Iedereen die leidinggeeft, moet regelmatig contact hebben met de mensen om wie het gaat,” vindt hij. Hij ziet in Humanitas ‘een organisatie met een diepgewortelde visie op mens en samenleving’ en laat weten bijzonder blij en trots te zijn met zijn aanstelling. “Een unieke organisatie in zorg, hulpverlening en welzijn in de stad Rotterdam, waar ik van hou. Humanitas is een begrip en heeft een enorme potentie. Het is ook een organisatie met grote uitdagingen, op meerdere gebieden. Er is veel te doen! Dát is een karwei waar ik samen met Ellis en iedereen die woont en werkt binnen Humanitas met volle overgave en met veel plezier mee aan de slag ga.”

Humanitas koos voor Zielstra omdat hij, naast zijn bewezen kwaliteiten als leidinggevende in de zorg, staat voor alles waar Humanitas zich in onderscheidt. “Joost kenmerkt zich door authenticiteit, ‘what you see is what you get’. Wij zijn erg blij met de komst van Joost, die samen met Ellis Kastelein de toegevoegde waarde van Humanitas zal blijven bewijzen en verder ontwikkelen,” aldus Raad van Toezicht voorzitter Ron Treffers.

Collega-bestuurder Ellis Kastelein is blij met zijn komst en kijkt uit naar de samenwerking. Volgens haar past Joost Zielstra uitstekend bij onze organisatie en de fase waarin die zich momenteel bevindt. “Ook denk ik dat we elkaar goed zullen aanvullen, zowel in karakter als in kennis en ervaring,” laat zij weten.

Schuiven naar boven