Humanitas steunt KiKa

Humanitas kreeg vorige week een mooi bedankje omdat onze organisatie KiKa steunt met een donatie. Dit gebeurt via Recycle-box waarbij bedrijven en organisaties de restwaarde van hun ICT apparatuur kunnen doneren aan een goed doel. In het geval van Humanitas is dat dus Stichting Kinderen Kankervrij (Kika) geworden. We ontvingen het onderstaande bedankje:

Beste relatie van Recyclebox,

Bedankt dat jullie KiKa hebben gesteund met het doneren van ICT apparatuur en smartphones. Dat waarderen we enorm.
We zijn heel blij met de mooie donatie van € 5.000,00 die we hebben mogen ontvangen. Daarmee stellen jullie ons namelijk in staat belangrijk wetenschappelijk onderzoek te blijven steunen. Want dat werk moet natuurlijk – ondanks alles – vooral doorgaan, om de genezingskans van kinderen met kanker verder te verbeteren.

KiKa heeft een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. In dit grootste kinderoncologisch centrum van Europa bundelen artsen, onderzoekers en andere specialisten hun krachten. Met meetbaar resultaat. Toponderzoekers zijn er in geslaagd bepaalde zeldzame hersentumoren te kweken in het lab van het Prinses Máxima Centrum. Nu kunnen zij deze tumoren, die vaak slecht of niet te behandelen zijn bij kinderen, goed bestuderen en gericht zoeken naar nieuwe effectieve medicijnen.

Nog een mooi voorbeeld van een belangrijke doorbraak dankzij een door KiKa gesteund project is een onderzoek naar de vijf-jaars overlevingskans van kinderen met acute lymfatische leukemie (ALL). Die kans was 20 jaar geleden nog 80 procent maar is nu, dankzij de gespecialiseerde behandeling in een kinderoncologisch centrum, toegenomen tot 91 procent!

We mogen samen trots zijn op deze resultaten. Tegelijkertijd blijft veel kostbaar onderzoek nodig. Gelukkig geneest nu 75 procent van alle kinderen met kanker. Maar we willen juist ook die andere 25 procent dat perspectief bieden. Met betere behandelingen, minder bijwerkingen en een grotere overlevingskans. En dus zet KiKa haar werk voort – mede dankzij jullie donatie.

Namens KiKa en de kinderen ontzettend bedankt!

Schuiven naar boven