De feestdagen bij Humanitas, toch nog feestelijk!

De berichtgeving op Trots op Humanitas stond rond de feestdagen op een laag pitje. Maar dat wil niet zeggen dat er niets is gebeurd. Het waren duidelijk andere feestdagen dan in andere jaren, maar op veel plekken werd er- binnen wat mogelijk was- nog voldoende gedaan.

Neem Aad Sla, huismeester in Hannie Dekhuijzen. Op oudejaarsdag stond hij om half vier in de ochtend al oliebollen te bakken. Dit tot grote vreugde van veel bewoners die bij het wakker worden de nostalgische geur van oliebollen in hun neus vonden.

Ook bij Humanitas in De Wetering een ‘oliebollenfeest’ zoals ze het zelf noemden. Astrid van Gelden, zorgmedewerkster van de derde etage besloot om de bollen te gaan ballen in de eigen Weteringtuin! Op haar vrije dag heeft ze wel meer dan tweehonderd oliebollen gebakken!

En dan de spraakmakende actie van Handen van Humanitas. Onder begeleiding van Politie Eenheid Rotterdam in BMW’s van Dubbelsteyn – de Fonkert – BMW & MINI werden de eerste gehaktballen van ‘Ik tikkie de bal door’ naar de locatie De Steenplaat en Skala gebracht. Onder het motto ‘het mes snijdt aan twee kanten’ konden mensen een gehaktbal van De Ballentent doneren aan bewoners/cliënten van Humanitas. De actie werd zo’n succes dat ook clienten van andere organisaties verblijd konden worden met een bal.

Lees meer over Handen van Humanitas en de acties op www.handenvanhumanitas.nl

In De Leeuwenhoek werden de bewoners getrakteerd op hotdogs van Chez Jan. Ook daar werd er dus gesmikkeld en gesmuld en werden we geholpen door de horeca van Rotterdam. Mooi om te zien, zeker als je weet dat ze zelf ook slachtoffer van de huidige tijd zijn geworden.

En net vóór kerst werden veel Humanitas-cliënten verrast door een leuk kerstkaartje. Op 23 december werd de gezamenlijke kaartenactie van Albeda Zorgcollege en Hogeschool Rotterdam afgerond met een bezoek aan verpleeghuis Hannie Dekhuijzen in Rotterdam-Zuid.

Dit is slechts een kleine greep van wat er rond de feestdagen allemaal gebeurde bij Humanitas. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de lekkere hapjes die overal geserveerd werden. Zo werden de feestdagen bij Humanitas toch nog feestelijk!

Schuiven naar boven