De mensen achter Humanitas: Tineke de Bree

1: Wie ben je en hoe is je thuissituatie?

Mijn naam is Tineke de Bree, ik ben getrouwd en heb twee zoons en een schoondochter. Ik woon in Nieuwerkerk aan den IJssel en ben 57 jaar.

2: Wat doe je bij Humanitas?

Ik ben fysiotherapeut bij Humanitas sinds 16 maart 1991.

3: Hoe lang werk je voor Humanitas en wat is je geschiedenis?

Ik werk dus 29 jaar bij Humanitas, maar werk inmiddels sinds 1,5 jaar 16 uur in een praktijk in Gouda. Nu werk ik nog voor 18 uur bij Humanitas. Ik heb me gespecialiseerd in oedeem- en oncologie fysiotherapie.

4: Hoe zijn de afgelopen corona-maanden voor jou verlopen en hoe heb je het ervaren?

In de coronatijd was mijn werk volledig anders. In Gouda was het veel videobellen met de patiënten en bij Humanitas heb ik meegedraaid in de zorg op de tiende etage. Dat heb ik als waardevol ervaren, want ik heb echt alle ins en outs gezien in de zorg. Verder heb ik veel hardgelopen, wat ik altijd wel doe, gewandeld en gefietst. Het verdriet van de bewoners heeft mij erg geraakt.

5: Hoe zie je na de afgelopen maanden te hebben meegemaakt de toekomst, voor Humanitas en in het algemeen?

Dat is een lastige vraag en niet zomaar 1,2,3 te beantwoorden. Ik denk dat als er een goede evaluatie komt, Humanitas veel van afgelopen periode kan leren. Wat mij betreft; de warme liefde voor de bewoners is het allerbelangrijkste, maar goede zorg moet gewaarborgd zijn.

6: Heb je een boodschap voor je collega’s bij Humanitas?

Ik wens iedereen alle geluk, gezondheid en een fijne werkplek toe. En… geniet van het leven!

Schuiven naar boven