De mensen achter Humanitas: Frank van Oorschot

1: Wie ben je en hoe is je thuissituatie?
Mijn naam is Frank van Oorschot. Momenteel woon ik samen met mij vriend Mike in Bospolder/Tussendijken. We zijn op dit moment op zoek naar een huisje in Amersfoort, zodat we meer ruimte hebben en aan dieren kunnen beginnen. Qua kinderen gaan onze ambities niet verder dan zo goed mogelijk de rol van oom vervullen.

2: Wat doe je bij Humanitas?
Ik coördineer The Hang-Out010 (veilig huiskamerproject voor LHBTI+ jongeren), het Transkoor010 (Eerste officiële transgenderkoor van Europa) en ik ben bezig met een onderzoek naar mannelijk sekswerk binnen de gemeente Rotterdam.

3: Hoe lang werk je voor Humanitas en wat is je geschiedenis?
In oktober 2018 ben ik begonnen als coördinator van The Hang-Out010 en als veldwerker voor Prostitutie Maatschappelijk Werk (PMW), specifiek gericht op mannelijke sekswerkers. Hierna heb ik het koor met veel plezier overgenomen van mijn voorganger en is het veldwerk doorgegroeid naar een officieel onderzoek.

4: Hoe zijn de afgelopen Corona-maanden voor jou verlopen en hoe heb je het ervaren?
Dit jaar moest een groot jaar worden met veel evenementen, maar dit is helaas in het water gevallen. Dit is jammer, maar wat in het vat zit verzuurt niet, dus dit komt wel goed. Doordat THO010 dicht moest, werd het een tijd heel rustig in die rol, hierdoor heb ik ook een aantal weken meegeholpen in De Leeuwenhoek. Bij het veldwerken daarentegen werd het drukker, door de toename in online activiteit van mensen die thuis waren. Het koor bleef elkaar wekelijks online zien en heeft contact gehouden via de app. Het was interessant om te zien hoe iedere functie een andere reactie nodig had. Dit was soms verwarrend, maar wel een leuke uitdaging.

5: Hoe zie je na de afgelopen maanden te hebben meegemaakt de toekomst, voor Humanitas en in het algemeen?
Ik denk dat wij binnen het ESSM (expertisecentrum seksualiteit, sekswerk en mensenhandel) goed omgesprongen zijn met de veranderingen en alle nieuwe hulpvragen (vooral bij sekswerkers). Ik denk dat er in de toekomst meer thuisgewerkt zal worden. Wat ik leuk vind om te zien is dat hierdoor op kantoor meer het contact wordt gezocht dan voorheen en dat mensen veel en goed communiceren met elkaar. Ik hoop dat we dit voortzetten. Ik kon alle updates en bedankjes vanuit Humanitas goed waarderen, dit gaf een gewaardeerd gevoel. Ik wil daarbij wel de kanttekening maken dat de communicatie hierin en de informatie die gegeven werd erg toe was gespitst op de zorgzijde van Humanitas en niet geheel (of soms geheel niet) van toepassing was op het werk dat wij binnen het ESSM doen. Dit is begrijpelijk gezien de grote van de zorgkant, maar hierdoor daalde bij mij het ‘gezien’ worden gevoel wel enigszins.

6: Heb je een boodschap voor je collega’s bij Humanitas?
Blijf lachen, blijf het mooie aan je werk herkennen, waardeer je collega’s en laat wat van je horen als je meer informatie wilt over onze projecten.

De mensen achter Humanitas: Frank van Oorschot

4 gedachten over “De mensen achter Humanitas: Frank van Oorschot

  1. Hoi Frank, Leuk interview. En wat jij zegt over over de nieuwsupdates en nieuwsberichten kan ik volledig beamen.
    Gerda.

  2. Leuk Frank! Bij het openen van de startpagina vandaag dacht ik het zou goed zijn als ESSM eens voor het licht komt en zie hier meteen resultaat met jouw interview, heel goed. En de welzijnskant mag zeker meer aan bod komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven