Feyenoord Academy verrast bewoners van Humanitas

Feyenoord Academy, de opleidingstak van de voetbalclub, verraste afgelopen woensdag talloze bewoners en medewerkers van de Stichting Humanitas. De opleiding van de voetbalclub leverde maar liefst duizend planten af bij diverse locaties om wat kleur te brengen in deze donkere periode.

Het was niet de enige mooie actie die de onderbouw van de Academy in petto had. Stichting Humanitas ontving de afgelopen tijd ook al een flink aantal kaartjes met bemoedigende teksten en tekeningen van de jongste jeugdspelers. “De vader van een van onze pupillen vond de kaartjes zo’n goed initiatief dat hij er nog een schepje bovenop heeft gedaan,” vertelt Glenn van der Kraan, coördinator onderbouw van Feyenoord Academy (O7 t/m O13). “Hij besloot duizend planten te doneren met zijn bedrijf.”

Van der Kraan overhandigde de 1000 planten aan bestuursvoorzitter Gijsbert van Herk van Stichting Humanitas. Samen hielpen zij mee met uitdelen. “Toen we aankwamen werd al luidkeels het Feyenoord-lied gezongen vanaf diverse balkons. Dat was al mooi om te zien. En een van de managers vertelde dat zo’n gebaar echt ongelooflijk veel voor deze mensen betekent. Dat is ook waarom je dit doet: mensen een mooie dag bezorgen als ze het moeilijk hebben.”

Feyenoord en Stichting Humanitas zijn geen vreemden voor elkaar. In samenwerking met Rotterdam Sportsupport werd in maart 2019 Clubhuis Feyenoord gestart. Vanuit dat initiatief worden sport- en onderwijsprogramma’s aangeboden aan de bewoners van de Afrikaanderwijk in deelgemeente Feijenoord.

Dat het Feyenoord menens is in deze tijd blijkt uit het platform #krachtvanfeyenoord dat de club gestart is. Op dit platform worden de krachten gebundeld om te laten zien dat we samen, zelfs als we afstand moeten houden, sterker zijn dan welke crisis ook. Hier hoort dus ook de helpende hand aan ouderen bij. Wat een geweldige actie!

Schuiven naar boven