Uitbreiding Thuisplusflats

In Rotterdam wonen steeds meer ouderen. Veel ouderen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Om het gat te dichten tussen zelfstandig wonen en een verpleeghuis heeft de gemeente in 2021, samen met woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties, zes seniorencomplexen omgevormd tot Thuisplusflat. Deze Thuisplusflats zijn bedoeld om vitale 55+’ers, met of zonder een lichte tot matige zorgvraag, langer thuis te laten wonen.

Voor bewoners van een Thuisplusflat worden activiteiten georganiseerd rondom bewegen, samen eten en ontmoeting. Deze woonvorm sluit naadloos aan op de strategische pijler ‘Samen met en in de wijk’ van Stichting Humanitas, om door bundeling van krachten Rotterdammers dichtbij huis te ondersteunen.

We zijn blij met het succes van de Thuisplusflats en de uitbreiding ervan deze maand naar 20 stuks. Naast de IJsselburgh in IJsselmonde, gaan we nu ook aan de slag op vier nieuwe locaties. Samen met de bewoners gaan we eerst in kaart brengen wat er nodig is om in goede gezondheid te kunnen blijven wonen in een veilige en prettige woonomgeving.

Schuiven naar boven