Indringende verhalen op het Willemsplein

Indringende verhalen zijn het! De verhalen van cliënten, die op welke manier dan ook zorg of hulpverlening van Stichting Humanitas Rotterdam krijgen. Verhalen die verteld en gedeeld moeten worden. Vijf van deze verhalen zijn te bewonderen op grote billboards op het Willemsplein in Rotterdam. Daarbij werkte Handen van Humanitas samen met Make Your Media om de zogenaamde mobiele trotters gerealiseerd te krijgen.

Het zijn vijf van de in totaal dertig opgetekende verhalen van cliënten van Stichting Humanitas uit het indrukwekkende boek ‘Rotterdammers van Humanitas’. Een prachtig document waarin dertig geportretteerde cliënten symbool staan voor alle takken van zorg en hulpverlening die Stichting Humanitas biedt. Zorg, hulpverlening en welzijn is aandacht geven, dwars door alle onderliggende wetten en regels heen. Aandacht geven aan ouderen en mensen in kwetsbare groepen – ex-prostituees, slachtoffers van mensenhandel, chronisch zieken, gezinnen met jonge kinderen en opvoedproblemen, jonge moeders, dak- en thuislozen en ex-gedetineerden. Dat zijn de mensen die Stichting Humanitas dagelijks helpt, dat is de dagelijkse werkelijkheid van de ruim 3500 mensen die bij Stichting Humanitas zorg verlenen.

De aangrijpende, maar soms ook luchtige verhalen zijn geschreven door Sander Grip en op beeld vastgelegd door Marieke Odekerken. De verhalen van Moeslien, Rob, Roeland, Maria en het echtpaar Groosjohan zijn t/m 22 november te lezen, te bekijken en te beluisteren op het Willemsplein, onder aan de Erasmusbrug, tegenover het Inntel Hotel. Lees, kijk, luister en deel!

Meer informatie over Handen van Humanitas vind je hier: www.handenvanhumanitas.nl

Schuiven naar boven